Jeg er ved at give op

Jeg blev færdiguddannet i juni 2023 og har været ledig lige siden (jeg har en kandidatgrad inden for samfundsvidenskabeligt område). Jeg har været til 7 samtaler, hvor jeg altid kom til sidste runde i ansøgningsprocessen, hvor jeg så blev valgt fra pga. at den anden kandidat havde mere erfaring.

 

Jeg spørger hver gang om feedback og om hvad jeg kunne gøre bedre, hvor de så svarer, at der ikke var noget jeg kunne gøre bedre og at de kun valgte mig fra pga. erfaring

 

Jeg har haft studierelevant studiejob under mit studie. Men det er ikke nok, åbenbart. Jeg skal i virksomhedspraktik om et par uger, hvor jeg forhåbenligt kan få mere erfaring. Men jeg må indrømme, at alt det her med at sende ansøgninger, tage til 1 samtale, besvare en case/logiktest, tage til 2 samtale, få afslag, er ved at bryde mig ned mentalt.

 

Jeg synes det er pinligt ikke at have et arbejde og jeg magter ikke være sammen med familie og venner, i frygt for at de spørger mig ind til om jeg har fundet et arbejde. Og jeg synes især at det er pinligt, når alle mine veninder og venner allerede har fundet noget, og jeg står som den eneste uden noget arbejde.

 

Jeg får ondt i maven hver gang jeg får en autogenereret afslag i indbakken om at det desværre ikke blev mig i denne omgang.

 

Jeg søger bredt (geografisk set) og jeg har fået flere forskellige personer og min fagforening til at kigge på mine ansøgninger og CV, hvor jeg kun får gode kommentarer.

 

Kære jer som også er nyuddannet og har været ledige i 4-5 måneder eller derover: hvordan kan I holde det ud mentalt? Hvad får jer til ikke at give op og holde motivationen i gang?

Kontaktformular

Har du spørgsmål? Kontakt os her. Vi besvarer spørgsmål inden for 24 timer. Prøv vores chat-funktion, hvis du vil tale med en medarbejder med det samme.